Zöldséges zabpehelyfasírt recept

Zöldséges zabpehelyfasírt recept

Hozzávalók:
3-5 féle zöldségből 15-15 dkg (zeller, gyökér, sárgarépa, brokkoli, zöldborsó, kelkáposzta, karfiol, gomba stb.) 1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 csomag zöldpetrezselyem,
olaj,
só,
őrölt kömény,
majoranna,
borsika,
bazsalikom,
kakukkfű,
2 evőkanál barnaliszt,
2 evőkanál búzakeményítő.

Elkészítés:

      Olajon futtasd meg a vöröshagymát, a végén még pirítsd együtt a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, add hozzá a lereszelt vagy nagyon apróra vágott zöldségféléket, és pici vízzel, állandó keverés mellett párold félpuhára. Egy másik lábosban (teflon) pici olajon pirítsd rózsaszínre a zabpelyhet (sajnos a leírás nem tartalmazza, hogy mennyi legyen, de gondolom kb. 15 dkg elég). Öntsd fel vízzel és hagyd megdagadni. Keverd hozzá a zöldségeket, szórd bele a lisztet és a keményítőt, majd a kiolajozott tepsibe rakj kis halmokat belőle, de őzgerinc formában is kisütheted. Közepes tűznél süsd.

vissza a főoldalra