Burgonyás brokkoli recept

Recept elkészítése:

Burgonyás brokkoli recept

Hozzávalók:
60 dkg mirelit brokkoli,
5 csapott evőkanál burgonyapüré pehely,
3 dl tej,
2 dl tejföl,
1 db egész tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
késhegynyi szerecsendió-reszelék,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál füst ízű só.

Elkészítés:

      A még fagyos brokkolit a cseppfogó tálcára teszem, megsózom, és egy alufóliadarabbal lehetőleg légmentesen lefedem. (Víz egy csepp se kell alá, mert a fagyos zöldség felengedésekor elég sok vizet enged.) Tíz-tizenhárom percig párolom, majd megnézem, megpuhult e már. Közben a burgonyapehelyre ráöntöm a felvert tojást és a tejet, beleszórom a fűszereket, belekeverem a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát és a fokhagymaprésen átnyomott, megtisztított vöröshagymát. Öt perc múlva a tejföllel újból átkeverem. A majdnem puha brokkolit kis rózsáira szedem, rákenem a fűszeres burgonyamasszát, és annyi ideig grillezem a tetejét, amíg szép pirosra nem pirul.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: