Vörösboros pusztapörkölt recept

Vörösboros pusztapörkölt recept

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
50 dkg burgonya,
15 dkg vöröshagyma,
3 dkg édes-nemes fűszerpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom,
2 db paprika,
2 dl száraz vörösbor,
10 dkg sertészsír,
őrölt kömény.

Elkészítés:

      Az előhevített zsíron lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük a fűszerpaprikával, majd felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott marhahúst, a karikára vágott paradicsomot és paprikát, és megsózzuk. Nem túl erős tűzön pörköljük. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott burgonyát. Ízesítjük kevés őrölt köménnyel, áttört fokhagymával és vörösborral. Együtt készre főzzük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók