Öreglebbencs 2. recept

Öreglebbencs 2. recept

Hozzávalók:
40dkg szárított lebbencstészta,
3 evőkanál olaj vagy 5dkg zsír,
egy kis fej hagyma,
40dkg burgonya,
pirospaprika,
só.

Elkészítés:

      A zsiradékot megforrósítjuk, és a kétforintos nagyságúra széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk benne. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi vízzel, mint ami ellepi, felengedjük. Beletesszük a karikákra vágott nyers burgonyát, megsózzuk, és befedve csendesen főzzük, majd a tűzhely szélére húzva duzzadni hagyjuk, amíg a levét teljesen felszívja. Nem keverjük, hanem az edényt rázogatjuk, és végül gyengén lesütjük, hogy a tészta szikkadt legyen. Nyáron egy zöldpaprikát is főzünk bele. Salátával önálló étel. A lebbencs egyszerű gyúrt tészta, vékonyra kinyújtva.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók