Recept elkészítése:
Burgonyaleves virslivel recept
Hozzávalók:
80 dkg rózsaburgonya,
1 közepes fej hagyma,
6 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál ételízesítő,
1 púpozott evőkanál gabonakeményítő,
4 pár virsli,
1 ág zellerzöld,
só.
Elkészítés:
A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára vágott burgonyát. Közepes láng felett üvegesre pirítjuk. Meghintjük gabonakeményítővel, ételízesítővel, beletesszük a zellerzöldet és kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Jól átkeverjük és lassan puhára főzzük. Kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk meg. Mielőtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges