Birkahúsos kása recept

Birkahúsos kása recept

Hozzávalók:
40 dkg csont nélküli birkahús,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 nagy sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 késhegynyi fokhagymasó,
2 zöldpaprika,
1 nagy paradicsom,
24 dkg hántolt köles,
só.

Elkészítés:

      A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát és zsírjára pirítjuk. Meghintjük paprikával, beletesszük a paradicsomcikkeket és a kockára vagy karikára vágott zöldséget. Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, gyakori keverés közben, közepes tűz felett félpuhára pároljuk. Ekkor beletesszük a kölest és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a lé egy ujjnyira ellepje a zöldséges húst. Gyenge tűzön, lassan készre pároljuk, közben többször óvatosan megkeverjük, mert könnyen leég.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók