Naspolyaíz recept

Recept elkészítése:

Naspolyaíz recept

Hozzávalók:
1 kg érett naspolya,
2 dl száraz könnyű vörösbor,
5 dkg zselatin,
1 kk. nátriumbenzoát,
2 tk. cukor.

Elkészítés:

      Az alaposan megmosott, lecsöpögtetett naspolyát, gondosan megtisztítjuk, és ráöntjük a bort, melyben nagyon puhára főzzük. Levét leszűrjük, félrerakjuk: A puha gyümölcsöt sűrű szitán áttörjük, s a pépet a leszúrt lével és a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük az előzőleg 0.5 dl meleg vízben feloldott zselatint. Beleszórjuk a tartósítószert, és a lekvárt tűzforrón kiforrázott üvegekbe töltjük. 1 napig száraz gőzben hagyjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: