Kocsonya vegyes erdei gyümölcsből recept

Recept elkészítése:

Kocsonya vegyes erdei gyümölcsből recept

Elkészítés:

      Egyforma mennyiségben -1-1 kg erdei szedret, megmosott és szemelt szamócát, ugyanannyi kökényt zománcozott edénybe teszünk, és vízzel felöntve puhára főzünk. A megfőzött gyümölcsöt a levével együtt, egy nagyobb fazékra erősített vászonruhára öntjük, és nyomkodás nélkül átcsepegtetjük. Hagyjuk, hogy a lé leülepedjen, azután az üledéket hátrahagyva óvatosan leöntjük. Hozzáadjuk az 1 kg cukrot, összekeverjük, és lassú tűzön, tetejét lehabozva kocsonyásodásig főzzük. A forró kocsonyát tartósítószer hozzáadásával megkeverjük, és előkészített, előmelegített üvegekbe öntjük. Kihűlés után lezárva, hűvös helyen tároljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: