Mogyorós banánpuszedli recept

Recept elkészítése:

Mogyorós banánpuszedli recept

Elkészítés:

A kis puszedlik pont kézbe valók, puhák és édesek a beledolgozott banántól, így a szokásosnál kevesebb hozzáadott cukrot tartalmaznak. Íme, egy viszonylag ideális nassolnivaló!

Hozzávalók 2 tepsire való adaghoz: 3 tojásfehérje, 8 dkg cukor, 2 banán, 20 dkg darált mogyoró vagy mandula, 15 dkg tortabevonó csokoládé, némi liszt és zsiradék a tepsik bekenéséhez (vagy helyette sütőpapír), 5 dkg kókuszreszelék.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. A megtisztított banánokat villával összetörjük, majd a darált mogyoróval együtt apránként és óvatosan a felvert tojáshabhoz keverjük. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Az előkészített, kizsírozott tepsikbe kis diókat formálunk a masszából, és kb. 20 percig sütjük. Ha azt akarjuk, hogy a puszedlik valamivel keményebbek, ropogósabbak legyenek, csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150 - 160 °C-ra, és a tepsit valamivel tovább, 30-35 percig hagyjuk a sütőben. a tortabevonó csokit kis lábaskában óvatosan felolvasztjuk (mikróban legfeljebb olvasztófokozaton, mert igen könnyen megég), azután a már kész és kihűlt puszedlikre kenjük. Befejezésül meghempergethetjük kókuszreszelékben is.

Tipp: A darált mogyorót vagy mandulát részben vagy egészen gabonafélékkel is helyettesíthetjük, pl. zabpehellyel, zabpehelyliszttel, búzakorpa és búzadara fele-fele arányú keverékével.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: