Mandulás-banános puding recept

Recept elkészítése:

Mandulás-banános puding recept

Hozzávalók 6 személyre:
1 banán,
80 g őrölt mandula,
1 piros belű narancs leve,
160 g cukor,
1/2 l tej,
4 tojás.

Elkészítés:

A banánt hosszában 6 részre vágjuk, serpenyőbe tesszük, ráöntjük a narancslevet. Kissé felverjük a tojást, hozzáadjuk a meleg tejet, 120 g cukrot, a mandulát, s a lecsepegtetett banánt. A maradék cukorból és 1 ek. narancsléből karamellt készítünk. Beleöntjük egy kb. 20 cm átmérőjű pudingformába, és hagyjuk kihűlni. Ekkor ráöntjük a mandulás keveréket, és az egészet vízfürdőbe állítva 160 °C-on 50 percig sütjük. Kihűtve hűtőszekrénybe tesszük, majd óvatosan tálra borítva kínáljuk. Ha ügyesek vagyunk, akár szeletelve is tálalhatjuk. A puding “próbája”: szúrjunk bele fapálcikát - ha száraz, amikor kihúzzuk, a puding elkészült.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: