Kreolsaláta recept

Recept elkészítése:

Kreolsaláta recept

Hozzávalók:
25 dkg rizs,
4 banán,
1 alma,
15 dkg fehér szőlő,
10 dkg ananász (konzerv),
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál darált mogyoró,
1 evőkanál kókuszreszelék.

Az öntethez:
6 evőkanál olaj,
1 evőkanál almaecet,
2 evőkanál citromlé,
mokkáskanál mustár,
Cayenni bors,
só, törött bors.

Elkészítés:

A megfőtt és kihűlt rizst összekeverjük a karikákra vágott és a citromlével leöntött banánnal, a felszeletelt almával, ananásszal, a szőlőszemekkel, és a megdarált mogyoróval. Tálban összedolgozzuk a citromlével az ecetet és a mustárt. Ízesítjük cayenne-i borssal, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az olajat. Ráöntjük a rizses gyümölcsökre, és eldolgozzuk. A saláta tetejét kókuszreszelékkel beszórjuk, és rögtön tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: