Izraeli banán-datolya torta recept

Recept elkészítése:

Izraeli banán-datolya torta recept

Hozzávalók:
12.5 dkg lágy vaj,
2 nagy tojás,
18 dkg méz,
1.5 dl író,
1 teáskanál vaníliaaroma,
3 érett banán,
2 csésze liszt,
2 teáskanál sütőpor,
0.5 csésze barna cukor,
2 evőkanál holland kakaópor,
1 teáskanál fahéj,
1 teáskanál szegfűszeg,
0.25 teáskanál só,
1 csésze puha datolya,
1 csésze dió vagy pekándió.

Esetleg a tálaláshoz:
2 evőkanál méz,
pár szem dió és datolya

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 170C fokra. Először keverjük habosra a vajat, a tojásokat, az írót és a mézet. Villával törjük össze és adjuk hozzá a banánokat és a vanília aromát, majd habverővel keverjük egyenletes krémmé. Szórjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kakaót és a fűszereket a keverékhez, és jól dolgozzuk össze. Forgassuk lisztbe a darabolt datolyát és diót, majd ezt is tegyük a tésztába. Öntsük az egészet az előkészített torta-formába és süssük 80 percig. Mikor kihűlt díszítsük datolyával és dióval, majd locsoljuk meg a felmelegített mézzel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: