Grillezett sertéskaraj gyümölcsökkel recept

Recept elkészítése:

Grillezett sertéskaraj gyümölcsökkel recept

Hozzávalók 4 adaghoz:
8 szelet kicsontozott sertéskaraj,
1 friss ananász,
4 kemény banán.

A páchoz:
3 evőkanál méz,
3 evőkanál szójaszósz,
2 evőkanál olaj,
kétcsipetnyi őrölt Cayenne bors,
só.

Elkészítés:

Ha van, hagyjuk rajta a karajszeleteken, a szélein lévő vékony zsírréteget, de éles kés hegyével vagdossuk be, hogy sütés közben a hús ne ugorjon össze. Keverjük össze a mézet, a szójaszószt, az olajat és a Cayenne borsot, és ebben a pácban forgassuk meg a hússzeleteket. Tegyük előmelegített, forró grillre és süssük 4-5 percig. Ezután újra kenjük át a páccal a húst, és megfordítva ugyancsak süssük 4-5 percig. A második fázisban tegyük fel sülni a háromszög alakra vágott ananász-szeleteket és a hosszában kettévágott banánokat, amelyek tetejét szintén kenjük be a mézes-szójás-olajos páccal. A húst sütés közben enyhén sózzuk, s ízlés szerint tehetünk még rá borsot is. Ha nincs Cayenne borsunk, használjunk őrölt fekete borsot. A tálalásnál a hús és a gyümölcs mellé adhatunk párolt rizst és minél több zöldféléből készült salátát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: