Egzotikus pulykarolád recept

Recept elkészítése:

Egzotikus pulykarolád recept

Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell (egy darabban),
15 dkg darált marhahús,
4 banán,
2 kis fej vöröshagyma,
1 kis doboz mandarinkonzerv,
2 dl tejszín,
1/4 l száraz fehérbor,
6 dkg sajt,
2 evőkanál olaj,
5 dkg vaj,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 evőkanál étkezési keményítő,
szójaszósz,
só, bors, curry.

Elkészítés:

Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej finomra, vágott hagymát a darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük. Hozzáadunk 1 vékonyan felkarikázott banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk. A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk. Feltekerjük, cérnával átkötjük. A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, elősütjük benne a pulykaroládot, hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig együtt sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb. 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpasszírozzuk. Az étkezési keményítőt tejszínnel simára keverjük, majd vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és a leszűrt mandarint. Ha szükséges, sóval, borssal, curryvel utánízesítjük. A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk. Rizsköret illik hozzá.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: