Diós-mézes pulykapecsenye recept

Recept elkészítése:

Diós-mézes pulykapecsenye recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak Maggi Rakott Tiszta Alap,
2 db Maggi Szárnyashúsleves-kocka,
60 dkg pulykacomb,
2,5 dl tej,
20 dkg tisztított dióbél,
40 dkg makaróni,
1 dl akácméz,
2 db banán,
20 dkg mandarin,
1 dl tejszín (vagy kevés tejföl),
2 dkg vaj.

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott pulykacombokat a Maggi Szárnyashúslevesben majdnem puhára megfőzzük. Kicsontozzuk, a húst felcsínozzuk. A gyümölcsöket megpucoljuk. A banánt felkarikázzuk, a mandarint gerezdekre szedjük, kimagozzuk. Kevés olvasztott vajon a tisztított, durvára tört dióval, akácmézzel, tejszínnel rövid ideig pároljuk. A Maggi Rakott Tészta Alapot a leírás szerint csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a húst, a makarónit és a diós gyümölcsöket. Óvatosan összekeverjük, és kivajazott tűzálló edénybe téve aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc

Hasznos tipp: Kevés őrölt gyömbérrel, frissen vágott citromfűvel még finomabb.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: