Déligyümölcs-saláta 2. recept

Recept elkészítése:

Déligyümölcs-saláta 2. recept

Hozzávalók 10 személyre:
1 kg tisztított déligyümölcs vegyesen (narancs, mandarin, banán, kivi stb., héjastól kb. másfél kg),
2 dl joghurt,
1 dl narancsszörp,
1 dl narancslikőr vagy triple sec,
1 teáskanál reszelt narancshéj,
a díszítéshez 2 dl tejszínből vert kemény hab.

Elkészítés:

1 narancs héját finom reszelőn lereszelek, de ügyelek arra, hogy csak a sárga héja kerüljön a reszelékbe. A gyümölcsöket meghámozom, és kis kockákra vágom. Mély tálba teszem. A narancsszörpöt a narancslikőrrel, a joghurttal, és a narancshéjjal összekeverem. A gyümölcsökre rálocsolom a joghurtos öntetet és összekeverem. A tetejét szépen feldíszítem, és hűtve kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: