Banánparfé recept

Recept elkészítése:

Banánparfé recept

Hozzávalók:
4 dl tejszín,
2 nagy, érett banán,
1/2 citrom leve 15-20 dkg cukor (ízlés szerint),
keserűcsokoládé-reszelék.

Elkészítés:

Három deci tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd belekeverjük a porcukrot. A banánt villával összetörjük, elkeverjük a citromlével, és lazán beleforgatjuk a kemény tejszínhabba. Egy kisebb őzgerincformát úgy bélelünk ki folpack fóliával, hogy pereme is legyen, majd a banános masszát belesimítjuk. Tenyerünkkel a forma alját lazán megütögetjük, hogy a levegőt kiszorítsuk belőle. A tetejét befedve, a mélyhűtőben legalább fél napig fagyasztjuk. Tálaláskor a parfét egy deszkára kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tányérra csúsztatjuk, feldíszítjük a maradék tejszínből vert kemény habbal, banánkarikákkal és csokoládéreszelékkel.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: