Extra almás rétes recept

Recept elkészítése:

Extra almás rétes recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
1 csomag réteslap,
1 kg savanykás alma,
15 dkg házi sárgabaracklekvár,
1 db egész tojás,
15 dkg búzakorpa,
ízlés szerint kevés cukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
5 dkg mazsola,
fél dl olaj a réteslap kenéséhez.

Elkészítés:

Először elkészítjük a tölteléket. Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Hozzáadjuk a darált diót, a búzakorpát, a sárgabaracklekvárt, a megmosott és szárától megfosztott mazsolát, majd kevés cukorral és a fahéjjal fűszerezzük. Ezután alaposan összekeverjük a habosra felvert tojással. Két részre osztjuk. A réteslapokat szétszedjük. Az egyik adagot (2 lap) egy tiszta, megnedvesített konyharuhára terítjük, az olajjal bekenjük, majd az egyik adag tölteléket a szélére egy csíkban felkenjük. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, és a kikent sütőlemezre gurítjuk. A másik két réteslappal ugyanígy elkészítjük a második rúd rétest. Közepesen meleg sütőben szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük. Kb. 16 db rétes-szelet lesz a két rúdból.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: