Almás- müzlis táska recept

Almás- müzlis táska recept

Hozzávalók 8 adaghoz:
1 doboz mirelit (vagy 50 dkg házi készítésű) leveles vajas tészta,
50 dkg alma,
6 ek. tetszés szerinti müzli-keverék,
1/2 citrom leve,
ízlés szerint 8-10 dkg cukor,
1 mk. törött fahéj.
A tészta tetejére: 1 tojás,
kevés porcukor.

Elkészítés:

Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a müzlivel, a citromlével, a fahéjjal és annyi cukorral, hogy kellemesen, de ne túlzottan édes legyen. Félretesszük. A felengedett tésztát lisztezett, nagy gyúródeszkán nagyon vékony, 16 egyforma, téglalap alakú darabra kinyújtjuk. A müzlis-almás tölteléket ugyancsak 16 részre osztjuk, és a tésztalapok közepére helyezzük. Egy-egy tésztadarab négy sarkát összefogva, kissé összenyomjuk, majd sütőlemezre rakjuk. Tetejüket a felvert tojással megkenjük, és az előmelegített, forró sütőbe toljuk. Tíz percig erős lángon sütjük, majd a tüzet mérsékelve, szép világosbarnára megsütjük. Az első 10 percben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert a tészta nem emelkedik fel. Egy csésze teával igazán nem drága és egészséges, finom vacsora, vagy ebéd utáni desszert, esetleg egy kiadós leves utáni második fogás.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók