Almás metélt recept

Recept elkészítése:

Almás metélt recept

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg széles metélt (száraztészta),
2 savanykás alma,
5 dkg mazsola,
5 dkg vaj (margarin),
2 dl tejföl,
1 tk. finomliszt,
1 mk. őrölt fahéj,
ízlés szerint cukor,
1 mk. só.

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon, forrásban levő sós vízbe téve megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartjuk. Közben az almát meghámozzuk, és kicsumázva, a reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A vajat felforrósítjuk, rátesszük az almareszeléket és a megmosott, szárától megfosztott mazsolát, majd egy-két percig fedő alatt pároljuk. A cukorral és a sóval meghintjük, ezután belekeverjük a fahéjat. A tejfölben simára keverjük a lisztet és ráöntjük a mazsolás almára. Folytonos keverés közben besűrítjük, majd beleforgatjuk a főtt tésztát. Jól összekeverjük, és egy nagy serpenyőben megforrósítjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: