Almás krémes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
6-7 db alma,
8 db tojás,
18 dkg porcukor,
3 ek víz,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 ek kakaó.
A krémhez: 1/2 l tej,
2 csomag vaniliás pudingpor,
25 dkg vaj,
18 dkg porcukor,
1 tortabevonó.
Elkészítés:
Alufóliával kibélelt tepsibe az almát szorosan egymás melle szelem. A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral, 3 ek vízzel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a sütőport és a keményre vert tojásfehérjét. Felet az almára simítom, majd a maradékhoz hozzákeverem a kakaót, és a sárga rétegre kenem. Előmelegített sütőben kisütöm. A krémhez a tejben megfőzöm a pudingport, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt süteményről a fóliát lehúzom, miközben megfordítom úgy, hogy az alma legyen felül, és az alma tetejére kenem a krémet, végül csokimázzal vonom be.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges