Recept elkészítése:
Sóskaleves, tojással recept
Hozzávalók:
15-20 dkg sóska,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál tejföl,
csipetnyi cukor,
4 egész tojás,
só.
Elkészítés:
A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és vízben jól megmossuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addíg pároljuk amíg egészen pépszerűvé nem vált. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel felhigítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük. 4 tojást keményre főzünk és apró kockákra vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás nélkül is, ekkor a tetejére pirított zsemlekockákat adunk.
Elkészítés ideje: 1óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges