Recept elkészítése:
Lebbencsleves recept
Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta,
5 dkg füstölt szalonna,
40 dkg burgonya,
hagyma,
zöldpetrezselyem,
paprika,
só.
Elkészítés:
A szalonnát kockákra vágva kisütjük, zsírjában zsemleszínűre pirítjuk. A nagyobb darabokra összetört lebbencstésztát, egy kávéskanálnyi hagymát a szalonnazsíron megpirítunk, paprikával megszórjuk. Felengedjük meleg vízzel és a karikára vágott burgonyával együtt nagyon lassan puhára főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zöld- vagy szárított csöves paprikával, paradicsommal ízesíthetjük. Készíthetjük a levest készen vásárolt kockatésztával is.
Elkészítés ideje: 5óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges