Töltött káposzta recept

Recept elkészítése:

 Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
80 deka sertés lapocka,
50 deka oldalas,
10 deka füstölt szalonna,
50 deka savanyú káposzta,
12 darab savanyított káposzta levél,
1 doboz pritamin,
1 doboz paradicsom püré,
20 deka rizs,
2 dl tejföl,
só, őrölt pirospaprika, bors,
2 db marhahúsleves kocka,
2 evőkanál zsíros rántás.

Elkészítés:

      A lapockát és a szalonnát ledaráljuk. 2 kávéskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal fűszerezzük és a megmosott rizzsel meg 1 dl vízzel jól összekeverjük. A savanyú-káposztaleveleket leforrázzuk. A tölteléket 12 részre osztjuk, és adagonként a levelekbe csavarjuk. A két végét begyűrjük. Egy nagy lábas aljára rakjuk a savanyú káposzta felét, ráhelyezzük a csíkokra vágott oldalast, rárakjuk a töltelékeket. Ráterítjük a savanyú káposzta másik felét. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a leveskockákat. Takarékon kb. 1 és fél órát főzzük. A rántást elkeverjük a pritaminnal, a paradicsompürével, 1 evőkanál pirospaprikával, kis sóval és borssal, a káposzta levével és berántjuk vele az ételt.
      Forrón adjuk asztalra. Kis tálkában tejfölt, és friss fehérkenyeret adunk hozzá.

Elkészítés ideje: 2,5 óra

Receptek kategória: