Jeges áfonyakoktél recept

Jeges áfonyakoktél recept

Hozzávalók 10 személyre:
115 g kristálycukor,
2 narancs leve,
víz, a cukor felolvasztásához,
1 l szénsavas ásványvíz,
100 ml áfonyaszörp,
friss áfonya a díszítéshez,
menlaágacskák a díszítéshez.

Elkészítés:

Tegyük a cukrot, a narancslét és a vizet, egy kis edénybe, és lassú tűz felett kevergessük, amíg a cukor felolvad. Forraljuk fel, s még forraljuk 3 percig, majd tegyük félre hűlni. Előre is elkészíthetjük, lefedve tárolva a hűtőben. Öntsük a szirupot egy lehűtött tálba, keverjük hozzá az áfonya-szörpöt. Tálaláshoz öntsük az ásványvízre, díszítsük áfonyaszemekkel, mentaágacskákkal.

Tipp:
Hogy ez a mesébe illő. alkoholmentes koktél igazi ünnepi színekben pompázhasson, készítsünk olyan jégkockákat, melyek vizébe friss áfonyákat és kis mentalevélkéket dobunk.