Túróval rakott pontyszeletek recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

4 db pontyszelet illetve pontyfilé,
35 dkg túró,
2,5 dl tejföl,
3 db tojás,
2 dkg só,
10 dkg zsír,
8 dkg liszt,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg reszelt sajt.

Recept elkészítése:

A pontyfiléket sűrűn beirdaljuk, sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsírban megsütjük. Egy mély tepsit zsírral kikenünk, zsemlemorzsát szórunk bele, majd egy réteg halat. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejföl felét és az egész tojásokat, sózzuk, simára keverjük. A tepsibe helyezett halra öntjük a túrós mártást, tetejére még egy sor sült pontyfilét teszünk. Tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk. Közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.

Receptek kategória: