files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók
Tészta:
24 dkg liszt,
16 dkg vaj,
8 dkg cukor,
2 db tojássárgája,
2 g vaníliás cukor,
1 dkg reszelt citromhéj,
10 dkg barackíz.
Töltelék:
1 kg tehéntúró,
6 db tojássárgája,
10 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
10 dkg mazsola,
1 vaníliás cukor,
citromhéj.
Recept elkészítése:
Az elkészített linzertésztával a tortasütő alját és oldalát kibéleljük, majd háromnegyed részig kisütjük. Kihűlni hagyjuk, utána a belsejét barackízzel vékonyan megkenjük. A töltelék anyagaiból egy jó túrókrémet készítünk, és azt a tortába beletöltjük. A tetejét egy kerekre formázott linzerlappal befedjük, közép-meleg sütőben megsütjük. Sütés után porcukorral megszórjuk, a tortasütőből kivesszük, és kihűlés után melegvizes késsel szeleteljük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges