Rakott túróspecsenye recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

8 szelet kicsontozott sertéskaraj,
1 kg burgonya,
35 dkg túró,
25 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
1 dkg só,
5 g őrölt bors,
1 csomó metélőhagyma,
2,5 dl tejföl,
4 db tojás,
20 dkg zsír.

Recept elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A húsokat kiverjük, sózzuk, és kevés zsírban megsütjük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kibélelünk vele egy magas szélű tepsit. A húst, a burgonyát és a túrót rétegezzük, majd a tejfölben elkevert tojásokkal és a finomra vágott metélőhagymával meglocsoljuk a rakott pecsenyét. Sütőben lassan készre sütjük.

Receptek kategória: