Rozmaringos csirke recept

Recept elkészítése:

Rozmaringos csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
15 dkg főtt füstölt tarja vagy comb,
10 dkg reszelt sajt (trappista vagy ementáli jellegű),
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanál liszt,
3 gerezd fokhagyma,
1-1 teáskanál rozmaring és bazsalikom,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és nyolcfelé vágom. A felforrósított olajon először a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, erős lángon mindkét oldalán megpirítom. Ezután megsózom, rászórom a fűszereket és aláöntök 2 dl vizet. Fedő alatt puhára párolom. Ha levét elfőné, kevés forró vízzel apránként pótolom. Közben a főtt füstölt húst kis kockákra vágom és hozzáteszem a már megpuhult csirkéhez. Liszttel simára kevert tejföllel behabarom és az egészet jól összeforralom. Ezután a mártásba keverem a reszelt sajtot, jól átforgatom, hogy a sajt beleolvadjon. Tálaláskor párolt, petrezselymes rizst meleg tálra halmozok, beborítom a csirkedarabokkal és ráöntöm a sajtos-sonkás ragut. Salátát kínálok hozzá.

Elkészítés ideje: 55perc

Receptek kategória: