Petrezselymes-paradicsomos csirke recept

Recept elkészítése:

Petrezselymes-paradicsomos csirke recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
4 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
25 dkg friss paradicsom,
2 nagy csokor petrezselyemzöld,
2 dl paradicsom ivólé,
1 tyúkhúsleveskocka,
késhegynyi őrölt babérlevélpor,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
kevés cukor.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét négyfelé vágom és mindkét oldalát jól megsózom. A vöröshagymát tisztítás után apróra vagdalom és a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom. Ezután a csirkedarabokat rádobom és erős tűzön, hirtelen, mindkét oldalán jól lepirítom. Rászórom a fűszereket és a serpenyőbe beleöntöm a paradicsomlevet. Hozzáteszem a húsleveskockát és fedő alatt puhára párolom. Végül belekeverem a finomra metélt petrezselyemzöldet és a lehéjazott, kis kockákra vágott nyers paradicsomot. Kevés cukorral ízesítem és éppen csak összeforralom. Sós vízben főtt cérnametélttel kínálom.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: