Paradicsomos-zelleres csirkecomb recept
Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
50 dkg paradicsom,
2 nagyobb zellergumó,
1 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 ágacska rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított rozmaring),
csipetnyi cukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A megmosott és megtörölt csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózva tűzálló tálba teszem. A zellert megtisztítom és kis hasábokra vágom, a paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártva héjától megfosztom és felnégyelem, a vörös- és fokhagymát pedig tisztítás után finomra vágom. A csirkecombokat borssal megszórom, majd a paradicsommal megrakom. Erre csipetnyi cukrot, sót, borsot és hagymát teszek, végül a zellerrel befedem. A tejszínt a finomra vágott zöldfűszerekkel elkeverem, majd rálocsolom az ételre. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkecombok tetejéről a zellert és a hagymát késsel félretolom és pár percig pirítom., amíg a hús is megpirul. Nagyon finom!
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges