Narancsos kacsa recept

Recept elkészítése:

 Narancsos kacsa recept

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
só,
fehér bors,
4 narancs,
2 kanál cukor,
1 dl gyenge borecet,
1 dl fehérbor,
1 ek. liszt,
1/2 dl pezsgő,
olaj.

Elkészítés:

      A kacsát sóval, borssal bedörzsöljük, forró olajjal megöntözzük, fedő alatt puhára pároljuk, majd forró sütőben pirosra sütjük. Egy narancsot meghámozunk és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, a narancshéjat, két narancs levét, a bort és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk a narancsos mártással és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgővel. A közben elkészült kacsa levéről lemerjük a zsírt és a pecsenye levét is a mártásba öntjük. A kacsát feldarabolva elrendezzük egy előmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá. Párolt vajas zöldborsóval és burgonyakrokettel körítjük.

Elkészítés ideje: 1,óra

Receptek kategória: