Meggyes csirke recept

Recept elkészítése:

Meggyes csirke recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
50 dkg nyers meggy (vagy nagyon kevés cukorral készített meggybefőtt),
5 dkg vaj,
3 szem összetört szegfűszeg,
2 dl tejszín,
kevés cukor,
késhegynyi őrölt fahéj,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét tisztítás után kisebb darabjaira vágom. A vajat megforrósítom, átsütöm rajta a megsózott húsdarabokat, azután szorosan egymás mellé tűzálló tálra fektetem. A meggy felét kimagozom és pépesre turmixolom. Hozzáöntöm a tejszínt, jól megsózom, kevés cukorral szelídítem (ha befőttből készítem, akkor nem kell hozzá cukor), szegfűszeggel és fahéjjal ízesítem. A csirkére öntöm a mártást. Lefedem, és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 40 percig sütöm. Ezután a fedőt levéve, saját mártásával megkenem az étel tetejét, és kicsit megpirítom. Ekkor adom hozzá a nyers, maradék meggyet, és vele kicsit átmelegítem. Ropogósra sült burgonyakrokettet vagy szalmaburgonyát kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 65perc

Receptek kategória: