Mazsolás csirke II. recept

Recept elkészítése:

Mazsolás csirke II. recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg mazsola,
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
1 paradicsom,
10 szem olajbogyó,
1 evőkanál pikáns lekvár,
1 teáskanál Vegeta,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
késhegynyi őrölt fahéj, kevés só.

Elkészítés:

      A csirkét tisztítás után kis darabokra vágom . A vöröshagymát nagyon finomra metélem, és a vajon üvegesre fonnyasztom, majd a csirkedarabok mindkét oldalát átsütöm rajta. Ezután kiveszem a serpenyőből és félretéve melegen tartom. A visszamaradt hagymás vajra dobom a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, a lekvárt, a vegetát, a borsot, a fahéjat és a nagyon apróra vágott, kimagozott olajbogyót. Néhány percig pirítom, majd a húsdarabokat visszarakom a mártásba. Hozzáteszem a megmosott, leszárazott mazsolát és fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Ha idő előtt elfőné a levét, kevés forró vízzel pótolom. Tálaláskor csak nagyon sűrű, ízes mártásnak szabad az étel alatt maradni. Párolt rizs és befőtt illik mellé.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: