Krémsajtos csirkemell recept

Recept elkészítése:

Krémsajtos csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
2 doboz krémsajt,
5 dkg darált dió,
1 gerezd fokhagyma,
3 dl tej,
5 dkg vaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
1 csokor snidling.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és vékony szeletekre vágom. Megsózom, és vajon mindkét oldalukat átsütöm. Átteszem egy tűzálló tálba, leöntöm a szerecsendió-virággal, a tisztított, tört fokhagymával ízesített tejjel. 20 percig kis lángon párolom, közben időnként megkeverem, nehogy leégjen. Ha a hús már puha, lecsöpögtetem, és másik tálba átteszem. Valamennyi szeletet megkenem a darált dió, a megsózott krémsajt meg a csirkemell sütése után visszamaradt zsíradék keverékével, és fedetlenül a forró sütőbe teszem. 10 percnyi pirítás után ropogósra sült szalmaburgonyával és paradicsomsalátával tálalom.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: