Jérce Tiroli módon recept

Recept elkészítése:

Jérce Tiroli módon recept

Hozzávalók:
2 db jérce (60 dkg-os),
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl tejföl,
5 dkg vaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát hajszálvékonyra szeletelem. Kibélelek vele egy tűzálló tálat. Erre fektetem a megtisztított és félbevágott, mindkét oldalán jól megsózott jércéket. Beborítom a tisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymával. Beszórom borssal és sóval, majd aláöntöm a fehérbort. A hagymára hintem a zsemlemorzsát, lelocsolom a tejföllel, rámorzsolom a vajat és a tálat szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben, nem túl nagy lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Burgonyasalátával és párolt vajas zöldséggel kínálom.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: