Jemeni mazsolás csirke recept

Recept elkészítése:

 Jemeni mazsolás csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg mazsola,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 dl tejföl,
2 dl rizs,
30 dkg vegyes leveszöldség,
5 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál kurkuma,
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj és törött bors,
késhegynyi őrölt köménymag,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom, feldarabolom (mintha paprikás csirkét készítenék). A mazsolát megmosom, szárát leveszem. A zöldséget tisztítás után almareszelőn lereszelem vagy nagyon apróra vágom. Mélyebb tűzálló tálba szórom a váltott vízben átmosott és lecsöpögtetett rizs egyharmadát és az egyharmadnyi mazsolát. Megsózom, megborsozom és a többi fűszerből is szórok rá. Néhány evőkanál tejföllel lelocsolom, és egy evőkanál olajat csurgatok rá. Erre teszem a reszelt zöldség felét, a finomra vágott petrezselyemzöld felét, és betakarom a fele mennyiségű megsózott, megborsozott, fahéjjal beszórt csirkedarabbal. Ezután újból rizzsel és mazsolával folytatom a rétegezést, egészen addig, míg csak el nem fogy a hozzávaló. A tetejére locsolom a maradék olajjal elkevert tejfölt, ráöntök még 2 dl vizet és a tálat szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon egy órán keresztül párolom. Akkor van készen, ha semmi leve sincs, és a rizsszemek megduzzadtak. Rendkívül finom az íze!

Elkészítés ideje: 80perc

Receptek kategória: