Flambírozott csirke ananásszal recept

Recept elkészítése:

Flambírozott csirke ananásszal recept

Hozzávalók:
1 db közepes nagyságú csirke,
1 doboz ananászbefőtt,
5 dkg vaj,
1/2 dl gin,
2-3 evőkanál rizsliszt,
késhegynyi currypor,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A megtisztított és feldarabolt csirkét megsózom, megborsozom és a rizslisztben megforgatom, majd a felforrósított vajon hirtelen, mindkét oldalán átsütöm. Az elősütött csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, rászórom a curryport és rálocsolok 2 dl-nyi ananászlevet. Befedem és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 30 percig párolom. Tálalás előtt az ananászt kockákra vágom, és a csirkét a sütőből kivéve, az ananászkockákkal körülrakom. Visszateszem, hogy az ananász is átforrósodjon, majd az asztalon lelocsolom a ginnel és azonnal meggyújtom. Ha a láng elhamvadt, rögtön tálalom. Petrezselymes párolt rizs a hozzáillő köret.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: