Csirkenyárs bundában recept

Recept elkészítése:

Csirkenyárs bundában recept

Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell,
1 doboz kínai gombakonzerv (vagy 20 dkg apró szemű gomba),
8-10 db apró hagymafej,
2 evőkanál kimagozott meggybefőtt,
10 dkg füstölt szalonna,
1 tojás,
10 dkg liszt,
1 1/2 dl tej,
1 gerezd fokhagyma,
kevés mustár,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
késhegynyi őrölt szegfűbors és olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom, lebőrözöm és kerek, tízforintos nagyságú érmékre vágom. Megsózom és mustárral megkenem. A füstölt szalonnát is hasonló méretűre darabolom, a kis hagymafejeket megtisztítom. (Ha nem konzervgombát használok, akkor a gombafejeket megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, és nyersen szúrom fel a nyársra.) Hústűre vagy 12-15 cm-es hurkapálcákra a következő sorrendben szúrom fel a hozzávalókat: gomba, hagyma, szalonna, csirkemell, meggy, szalonna, gomba, hagyma stb. A tojást habosra verem, hozzákeverem a tejet, a lisztet (sűrű palacsintatészta legyen), majd a tisztított, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szegfűborssal ízesítem. A kis nyársakat először a lisztbe, majd a tésztába mártom és bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm. A tányérján ki-ki maga húzza le a nyársáról az ételt. Sok salátát, párolt zöldséget és majonézes mártást szoktam kínálni mellé.

Elkészítés ideje: 50perc

Receptek kategória: