Csirkemell pikáns mártásban recept

Recept elkészítése:

Csirkemell pikáns mártásban recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
1 nagy csemege uborka,
1 evőkanál marinált paradicsompaprika,
1 evőkanál olajos paprikalé,
2 evőkanál narancsszörp,
1/2 dl tejszín,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
3 szem összetört koriander,
1 mokkáskanál mustár,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom, jól megsózom, majd 10 percig állni hagyom. Közben az uborkát almareszelőn lereszelem, a marinált paradicsompaprikát vékony csíkokra metélem. A felforrósított olajon, erős lángon a csirkemelldarabok mindkét oldalát hirtelen lepirítom, és rászórom a fűszereket. Rálocsolom az olajos paprikalevet, a narancsszörpöt, a mustárt, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, 3 evőkanál vizet és fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Elfőtt levét apránként pótolom. A megfőtt csirkemellet levéből kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt szaftot a liszttel simára kevert tejszínnel jól kiforralom. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígítom. Visszateszem a húsdarabokat, és még egyszer felforralva zsemlegombóccal vagy vajas galuskával, esetleg apró burgonyagombócokkal kínálom.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: