Csirke tejszínes karalábéban recept

Recept elkészítése:

Csirke tejszínes karalábéban recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
4 db zsenge, kék karalábé,
2 nagy csokor petrezselyemzöld,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
csipetnyi cukor,
2-3 evőkanál liszt,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom, megmosom, letörölgetem és feldarabolása után megsózom, majd lisztbe mártom. A felforrósított vajon a húsdarabok mindkét oldalát jól átsütöm. Melléteszem a meghámozott, kis kockákra vágott karalábét. Rászórom a borsot és egy csokor finomra vágott petrezselyemzöldet. Megsózom, rálocsolom a tejszínt, és az edényt lefedve előmelegített, forró sütőbe tolom. 45 percig párolom, majd a fedőt levéve pár percig pirítom. Végül rászórom a maradék apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha a család nagy étkű, párolt rizst is kínálok mellé vagy több karalábét adok hozzá. (Csak zsenge karalábéból jó!)

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: