Csirke Tamara módján recept

Recept elkészítése:

Csirke Tamara módján recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
10 dkg mazsola,
1 csemegekukorica konzerv (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica),
30 dkg zöldborsó (konzerv vagy gyorsfagyasztott),
1 tyúkhúsleveskocka,
2 dl tejszín,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom, kis darabokra vágom és megsózom. Vajon, erős lángon mindkét oldalát átsütöm, majd a pecsenyeléből kivéve félréteszem. A levétől leszűrt kukoricát és zöldborsót (vagy a még fagyos zöldségeket) a visszamaradt zsíradékon megfuttatom, és a mazsolával együtt pár percig pirítom. (Ha konzervzöldborsót használok, akkor azt a már készételbe keverem.) A csirkedarabokat tűzálló tálba rakom. Rászórom a mazsolás, kukoricás zöldborsót, majd lelocsolom a tejszínnel elkevert lével. Kevés borssal megszórom és lefedve, előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon 40 percig sütöm. A sütés végén a tál tetejét leveszem, rászórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, villával óvatosan átforgatom, és párolt rizzsel kínálom. A mazsolától különleges ízt kap, a színes "golyók" pedig gusztusos látványt nyújtanak.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: