Csirke narancslében recept

Recept elkészítése:

Csirke narancslében recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl friss, kicsavart narancslé (vagy rostos narancslé),
1 dl édeskés vörösbor,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
1 evőkanál mustár,
1 mokkáskanál őrölt fehér törött bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom és tűzálló tálba teszem. Megsózom. A füstölt szalonnát vékony csíkokra metélem, zsírját kiolvasztom és benne a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztom. Ezután felöntöm a borral, a narancslével, belekeverem a mustárt, a narancshéj felét és a borsot, majd jól összeforralom. Leforrázom vele a tálba tett csirkedarabokat. Fedő alatt, forró sütőben 45 percig sütöm, majd saját mártásával locsolgatva ropogósra pirítom. Még tűzforrón rászórom a maradék narancshéjat. Burgonyalángost vagy burgonyakrokettet kínálok hozzá.

Elkészítés ideje: 70perc

Receptek kategória: