Csirke mustban recept

Recept elkészítése:

Csirke mustban recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
50 dkg muskotályszőlő,
1 dl must,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl tejszín,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
4-5 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét 4 darabba vágom, megsózom, megborsozom. Lisztbe mártom, és a vajon mindkét oldalát jól átsütöm. Tűzálló tálba teszem és melegen tartom. A mustot, a bort, a tejszínt összekeverem, kevés sóval és borssal ízesítem, majd ráöntöm a húsra. Lefedve, kis lángon puhára párolom. Hogy le ne égjen, időnként megrázogatom a lábost. Ha már puha a csirke és a párolólé sűrű, akkor melléteszem a megmosott, leszemezett szőlőt. Éppen csak hogy összeforralom, és burgonyalepény vagy burgonyakrokett kíséretében azonnal tálalom. Ha nagyon savanyú, a párolás végén kevés cukorral ízesítem.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: