Csirke gourmand módra recept

Recept elkészítése:

Csirke gourmand módra recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
15 dkg gomba,
1 dl konyak,
1/2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál liszt,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét négy darabba vágom. Megsózom, majd a felhevített vajon, jó erős tűzön mindkét oldalát lepirítom. Ezután tűzálló tálba vagy tepsibe teszem a csirkedarabokat, és körérakom a megtisztított, vastag szeletekre vágott gombát. Megsózom és rácsorgatom a csirke vajas pecsenyelevét. Előmelegített, forró sütőben, befedve puhára párolom. A fele konyakot, a tejszínt és a citromlevet 3 evőkanál vízzel és a liszttel összeöntöm. A sült csirkét kiveszem a tálból, a pecsenyelére öntöm a konyakos levet, jól összeforralom és ráöntöm a gombára. Ezzel is kiforralom, majd a csirkedarabokat a gombás mártásra teszem. Tálalás előtt a maradék konyakot a húsra locsolom és rögtön meggyújtom. Ha a láng elhamvadt, az étel fogyasztható. Párolt rizs vagy burgonyalángos a hozzáillő köret.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: