Citromos pirított csirke recept

Recept elkészítése:

Citromos pirított csirke recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
1 citrom,
3 dkg vaj,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors,
1 teáskanál szárított citromfű (gyógynövényboltban kapható).

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét 8 darabra vágom és jól megsózom. Az olajat felforrósítom és a húsdarabokat egyenként, mindkét oldalukon lepirítom, majd tűzálló tálba teszem. Rálocsolom a citrom kifacsart levét, rászórom a nagyon apróra vágott citromhéjat (a fehér bundája nélkül), meghintem a borssal és a citromfűvel, végül rátördelem a vajat. A tálat befedem és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütöm. A tál tetejét levéve ropogósra pirítom. Nagyon finom hozzá a karfiol palacsintatésztában vagy kirántva.

Elkészítés ideje: 55perc

Receptek kategória: