Budai sült csirke recept
Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 dl konyak,
1 teáskanál cukor, ugyanennyi só,
2 gerezd fokhagyma,
4-5 evőkanál kukoricaliszt,
olaj a sütéshez,
1 dl sűrű majonéz.
Elkészítés:
A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd egymásra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem. A tálba visszacsurgó páclében időnként újból megmártom a húsdarabokat. Még nedvesen megforgatom a kukoricalisztben és bő, forró olajban ropogósra, pirosra sütöm. A megmaradt páclevet a majonézbe belekeverem, és tálaláskor lelocsolom vele a sült csirkét. Szalmaburgonya és sok saláta illik mellé.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges