Birsalmás kacsa sült birspürével recept

 Birsalmás kacsa sült birspürével recept

Hozzávalók:
1 db kacsa,
80 dkg birsalma,
5g szegfûszeg,
5cl olaj,
só.

Elkészítés:

      A megtisztított, sütésre elõkészített pecsenyekacsa belsejét megsózzuk és annyi negyedbe vágott Birsalmát (magok nélkül) teszünk bele amennyi aztán a külsõ felét is megsózzuk. Tepsibe helyezzük és mellé tesszük a maradék birsalmákat melyekbe a szegfû szeget beleszurkáljuk. Egy kevés olajat vizet öntünk alá és közepes hõmérsékletû gyakori locsolgatás mellet szépre sütjük. Aztán a kacsa belsejébõl kiszedjük a birsalmákat és a tepsiben levõkkel áttörjük hozzáadjuk a pecsenye levet és sûrûbb pépé fõzzük.

Elkészítés ideje: 60perc

Kiemelt partnerünk