Bolognai spagetti - Spaghetti bolognese recept

Recept elkészítése:

Bolognai spagetti - Spaghetti bolognese recept

Hozzávalók:
40 dkg darált hús (lehet löncshúskonzerv is),
40 dkg sűrített paradicsom,
2 közepes hagyma,
10 dkg szalonna,
1 kk paprika,
bors,
oregáno,
só,
5 ek cukor,
3 ek olaj,
fél kiló spagetti,
20 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

      A szalonnát apró kockára vágom és egy evőkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után jöhet bele a pirospaprika. Egy-két keverést követően hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforralom. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre" főzöm. Leszűröm és tálba teszem. Az asztalra teszem a kifőtt tésztát, a sugo-t és a reszelt sajtot. Variáció: Én cseresznyepaprikakrémmel be is szoktam erősíteni az adagomat.

Elkészítés ideje: 1óra

Receptek kategória: