25 dkg tarhonya,
20 dkg bármilyen fajta főtt füstölt sonka (nem nagyon zsíros),
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi pástétomfűszer,
ízlés szerint só.
A füstölt szalonnát és a sonkát nagy lyukú darálón ledarálom. A megtisztított vöröshagymát egészen apróra metélem. A szalonnás sonkát a hagymával együtt egyszerre lábosba rakom, és folytonos keverés közben kissé megpirítom. Ezután a tarhonyát rászórom, és tovább pirítom egészen addig, amíg a tészta szép világosbarna nem lesz. Meghintem a törött borssal, a sóval és a pástétomfűszerrel, végül annyi vizet öntök rá, amennyi az egész étel térfogatának a duplája. Befedve, kis lángon addig párolom, amíg a tarhonya az összes folyadékot beszívja. Közvetlenül tálalás előtt a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet rászórom, átforgatom és tejfölös uborkasalátával vagy kovászos uborkával kínálom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges